Att driva ett företag kan ibland kännas överväldigande. Som företagare, VD eller ägare är man ibland ensam med att få ett bolag att växa samt fortsätta utvecklas. Scaleup tar initiativ genom att stötta och coacha företag i Enköping genom systematisk tillväxt.  

I Godmorgonsoffan sitter Per Alamiekkoja från Företagarna och Michael Töråsen från Comdeva, två nyckelpersoner som driver ett nyskapande initiativ för att stödja företagstillväxt i Enköping. 

Hur kan man skapa tillväxt för företagarna i Enköping? 

– Scaleup strävar efter att öka synligheten och skapa tillväxt för företagare i Enköping. Vi vet att företagsägare ofta befinner sig ensamma i sitt uppdrag att få sina företag att växa och ser behovet av att skapa forum där företagare kan mötas och dela verktyg för ökad tillslagskraft, säger Per och Michael.

Vad är det mest spännande som hänt/händer med företaget just nu? 

– Den första sammankomsten planeras i maj med fokus på att definiera begreppet ”tillväxtresa” för företagare. Initiativet kommer att fungera som ett forum där företagare på alla nivåer kan diskutera och lösa sina gemensamma utmaningar.

Vad hoppas ni uppnå med er medverkan i Godmorgon Enköping? 

Per och Michael framhäver Godmorgon Enköping som en plattform för företagare och de som är relaterade till företagande.

– Genom olika evenemang hoppas vi locka deltagare som är intresserade av att växa med sina företag. Detta inkluderar samarbete med olika aktörer som banker, försäkringsbolag och advokatbyråer som kan bidra med råd och tips för företagstillväxt. Mickael poängterar att målgruppen och initiativet finns hos Godmorgon Enköping. De har tillgång till kompetens och kunnande hos de som är engagerade, vilket skapar en harmoni med kommunens kopplingar till näringslivet.

Vad hoppas ni på i den närmaste framtiden? 

– Vi ser fram emot att testa vattnet vid den första sammankomsten i maj och vill avgöra om Enköping är en stad där detta initiativ är intressant. Efter Godmorgon Enköping hoppas vi på att rätt frågor ställs och att isen är tillräckligt tjock för att stödja detta spännande tillväxtinitiativ, säger Per.

Redaktör: Nikolina Larson