Om Godmorgon

2009 startades frukostmötet Godmorgon Enköping med förhoppningen att bli en naturlig mötesplats för näringsliv, kommun och organisationer.

Det visade sig att det var ett bra beslut och fortfarande 2023 är Godmorgon Enköping den naturliga och mest populära mötesplatsen för näringslivet i Enköping.

Varför blev konceptet så framgångsrikt?

Många faktorer gjorde att Godmorgon Enköping blev en succé redan från dag ett. I november 2009 öppnades dörrarna för första gången. Då i den gamla hantverkslokalen högst upp i huset som ligger i hörnet Rådhusgatan/Kyrkogatan. Målbilden var att, på scenen, göra en morgonsoffa liknande det som sänds på tv. Med bra ljud, ljus, inredning, skärm för visning av loggor och namn på medverkande. Hårt tidsstyrt med en känsla av direktsändning var också en annan faktor som man var noga med.
Inte minst viktig var programledarens roll i det hela.
Då, fram till den 8 maj 2024, var det Niclas Buskenström som höll ihop programmet med intervjuer, samtal och andra inslag som kan tänkas fungera på scenen. Från och med hösten 2024 är det Therése Knutsson som tar över stafettpinnen.

Det enda man tvingade till var att besökarna placerades ut med hjälp av nummerlappar vid borden i “salongen”. Detta för att man dels inte skulle sätta sig av gammal vana med människor man redan kände och dels för att det skapar en större dynamik inför kommande frukostmöten.
Risken att hamna bredvid samma person två gånger minimerades därmed.

De urval av gäster som satt i soffan och heta stolen gjordes av arrangörerna. Man försökte hålla bredd genom att hitta en mix av entreprenörer, företagare, inflytelserika personer och politiker. Naturligtvis lämnades också plats för betalande partners och frukostsponsorer.

Med undantag för ett avbrott under pandemin har Godmorgon Enköping varit aktivt ungefär åtta gånger per år sedan starten. Lokalerna har ändrats ibland och då har man gjort avstickare och programmet har arrangerats hos andra företag eller på Försvarsmakten.
De fasta lokalerna har varit Hantverkslokalen, Klara Hall, Kryddgårdens samlingssal och just nu på är man på Kompassen i Enköping.

Under årens lopp har konceptet växt till andra städer och när det var som störst producerades frukostmöten i Enköping, Uppsala, Sala, Heby och Östhammar. Man har även gjort några God Kväll Enköping för att blidka besökare som inte haft möjlighet på morgonen.

I skrivande stund är det endast Godmorgon Enköping som är aktivt och vi är oerhört glada att vi kan fylla soffan år efter år och att besökarna fortsätter att strömma till. Vissa av våra partners har varit med sedan starten och många fler har kommit och gått under åren.

Konceptet, upplägget och formen är i stort sett detsamma idag som det var för fjorton år sedan. Samma programledare (8maj 2024), samma längd på programmet och en något mer slimmad organisation. Vi ser tillbaka på en fantastisk resa i näringslivets tjänst och satsar framåt på minst lika många år till.