Daniel Wahlgren aka Papa Dee är mer produktiv än någonsin. Med mängder av hits i bagaget och ständigt kreativ för att skapa ny musik i olika konstellationer är Daniel alltid aktuell.

För några år sedan fick kärleken bestämma och då hamnade Papa Dee i Enköping, lite otippat. Några år senare är han fortfarande kvar, men med en helt annan kärlek. Sonen Julian, snart sex år.
Den Göteborgsfödde 56-åringen kombinerar föräldraskapet med att resa runt i världen och uppträda, spela in ny musik och träffa vänner.

– Det blir mycket kontraster, säger Daniel.

Ena dagen står man i på en liten restaurang i Bålsta och sjunger hits och dagen därpå befinner man sig på ett fullsatt Camden Jazzcafé i London och är gästartist med en helt annan publik och sjunger udda reggae låtar.

Härom veckan kom nya singeln ”Hold On” som visar ytterligare en musikalisk bredd från Papa Dee. Förutom att vara soloartist så har det också precis kommit nytt material med en av Daniels konstellationer Ringo Franco; en slags cross-over mellan garagerock och ragga. Under de senaste åren har han också skaffat sig en parhäst i Governor Andy. Paret har turnerat flitigt tillsammans och även släppt musik ihop.

Till Godmorgon Enköping kommer Papa Dee för att prata med Niclas Buskenström i soffan om sina utmaningar om att vara en entreprenör i en bransch där du måste synas mest för att lyckas. Han brinner också för att utveckla kultur -och musiklivet i Enköping.

Vem, vet, vi kanske får höra om när han hänger i New York med Keith Richards eller när han stöter på musikaliska legender i Kingston.

Och hur kommer det sig att han tar sig an Cornelia Haarakoski (Spectra) från Veckholm och gör en nyinspelning av reggaeklassikern ”Silly Games”?

Jodå, det blir även musik från Papa Dee på Godmorgon Enköping. I vilken form eller stil, återstår att se.