Enköpings-Posten har i över 144 år varit en källa för lokalnyheter och en viktig del av Enköpings samhälle. Med sitt stadiga fokus på att rapportera om händelser, förändringar och nyheter som formar staden har Enköpings-Posten blivit en institution i det lokala medielandskapet. 

Enköpings-Postens verksamhet idag är att tillhandahålla en dygnet-runt-nyhetstjänst som bevakar och granskar händelser i Enköping som få läsarna att känna sig uppdaterade. Trots utmaningarna inom hela tidningsbranschen, i övergången från analoga till digitala vanor, har EP lyckats behålla sin relevans genom att anpassa sig till nya förutsättningar. 

– Jag hoppas på fler lokala samarbeten, det är viktigt för oss, säger chefredaktören Roger Berglund.  

Vad är det mest spännande som hänt/händer med företaget just nu? 

– Vi har framgångsrikt implementerat digitala initiativ på vår plattform och i vår nyhetsapp, vilket har lett till stadigt ökat intresse och fler läsare. Dessa förändringar och förbättringar är avgörande för att möta behoven hos en modern publik.

Hur ser företagets utveckling ut de senaste åren? 

– Jämfört med tidigare minskningar av personalstyrkan har Enköpings-Posten nu vänt trenden och nu ökar redaktionen istället antalet anställda. Detta möjliggör en förbättrad lokal bevakning och ger möjlighet att täcka fler evenemang och händelser på ett djupare sätt.

Vad är nyckeln till företagets framgångar? 

– Vi lyssnar på läsarnas behov och intressen. Vi följer i realtid vad våra läsare är mest intresserade av. Genom att prioritera ämnen som är relevanta och engagerande för lokalsamhället fortsätter vi att behålla vår trovärdighet och locka en lojal läsekrets.

Vad hoppas ni på i den närmaste framtiden?   

– Vi hoppas på fler lokala samarbeten för att stärka Enköpings-Postens närvaro och relevans i Enköping ytterligare. Genom att fortsätta att vara en pålitlig och engagerande nyhetskälla hoppas vi kunna fortsätta vara en central aktör i det lokala medielandskapet.

Säg något nästan ingen vet om företaget/verksamheten? 

– Enköpings-Posten är länets äldsta, stadigvarande utgivna dagstidning. Har rapporterat om Enköping i 144 år.

Redaktör: Nikolina Larson