Klipper håret, visst, men Tottes är så mycket mer än så.

Med Hudvårdssalongen Bakfickan kan de erbjuda det mesta inom skönhet.

– Vi tycker om att utvecklas och hitta nya vägar fram, säger delägaren Therese Bäck.

Nyligen var ombyggnaden klar på salongen för herrar, Urban & Tottes. Större, snyggare, bättre utrymmen för både väntande kunder och personal.

På hudvårdssalongen Bakfickan har just en nagelexpert anställts och efter en besvärlig pandemitid är det investering och förnyelse som gäller hos Tottes, som ägs av Therese Bäck och Linda Vahlsten.

– Nu ska vi låta allt sätta sig under ett år innan vi gör några större förändringar, men nåt kanske dyker upp tidigare, säger Therese.

Hon sitter i Godmorgonsoffan tillsammans med Jenny Hartzell, som har hand om ekonomi och inköp på företaget.

– Jag är frisör i grunden, det är rätt skönt att kunna yrket även som inköpare och ibland när det behövs hoppar jag in och klipper, säger Jenny, som nyligen börjat arbeta igen efter föräldraledighet.

När Therese och Linda tog över Tottes Hår för åtta år sedan fanns den stora salongen i Paushuset. Sedan tre år ligger den på Torggatan.

Totalt har Tottes 28 anställda, när de fyra salongerna räknas ihop. Den senast anställde är från 1 december på hudsalongen Bakfickan.

Affärerna verkar gå bra?

– Ja, det får man säga, säger Therese och Jenny.

Vad är nyckeln?

– För oss har det varit att vara lyhörda, skräddarsy verksamheten efter läget och att alltid se framåt och tänka utveckling.

Hur mår frisörbranschen?

– I Enköping mår den bra. I dag är det många som är måna om sitt utseende. Vi på Tottes lägger stor vikt vid branschens utveckling och har alltid tre-fyra elever hos oss.

Ni gör mer än klipper – berätta:

– Vi gör fransar, naglar, massage, fotvård, vaxar, allt med håret, män rakar eller ansar skägget, det mesta inom skönhet.