De finns bredvid Ica Maxi, de ordnar företagens försäkringar och – det kostar ingenting att utnyttja deras kunnande.

Möt Försäkringsagenterna och försäkringsförmedlaren Christer Jakobsson i Godmorgonsoffan den 6 december.

Att ha fel försäkringar kan kosta. Det är där Försäkringsagenterna kommer in.

Christer Jakobsson och hans kollega Marie Khysing guidar företag i hela Enköping till rätt försäkringar.

– Vi ser till att företag är rätt försäkrade, förklarar han.

Hur fungerar det?

– Man kan säga att vi fungerar som en försäkringsavdelning på ett företag, vi rekommenderar, tar fram förslag och står för kontakten med försäkringsbolagen, men besluten tar kunden, säger Christer.

Både han och Marie har lång erfarenhet på försäkringsbolag bakom sig. 2018 startade Christer företaget Försäkringsagenterna. I början höll de till i Sala, men eftersom han bor i Enköping blev det naturligt att flytta företaget till Enköping. 2019 anställdes Marie.

– Vi har omkring 300 kunder, de allra flesta i Mälardalen, runt 60 kunder i Enköping, men vi ser gärna att det blir fler, säger han.

Vad är ni bra på?

– Vi kan branschen, har lång erfarenhet, är alltid tillgängliga och särskilt för företag i Enköping finns vi väldigt nära.

Men det måste ju kosta något?

– Vi finns i stället för försäkringssäljare. Försäkringsbolagen behöver inte lägga pengar på dem utan betalar oss motsvarande summa. För kunden blir skillnaden ofta en lägre försäkringspremie och ännu viktigare: rätt försäkring om det händer något.

Försäkringsagenterna ser sig mer som en långvarig samarbetspartner än som en butik där man går in och köper en vara och går ut igen.

– Försäkringar ska uppdateras med jämna mellanrum och förhållanden ändras, då ska det bli rätt andra, tredje och fjärde året också.

Fast vänta här nu, inget är perfekt för alla – vem är ni inte bra för?

– För det första sysslar vi bara med sakförsäkringar, gäller det till exempel pensionsförsäkringar får man vända sig till andra.

Och…?

– Om man har ett litet företag och vill göra allt själv, ha alla kontakter med försäkringsbolagen själv, till exempel…ja, då brukar vi välja att avstå.

Det är Christer och Marie som drar det tunga lasset på Försäkringsagenterna.

Men de är inte ensamma på kontoret. Dels finns Viktor där, son till Christer som sköter bokföring (och som dessutom spelar ishockey i ESK:s a-lag).

Och så finns en kontorshund. Hon heter Lexi och är en fyraårig australian sheepdog.

Ibland tror hon att hon är en knähund.