AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Med över 19000 anställda i 40 länder, med huvudkontor i Solna. Här i Enköping finns det två kontor, ett på Mästergatan med inriktning mot el- och vattenkraft och så det vi kommer ifrån på Täljstensgatan där vi jobbar med försvarsteknik. Malin Nelsäter är sektionschef och Robert Grindberg är uppdragsledare och nätverksproffs här i stan.

Malin Nelsäter och Robert Grindberg kommer till Godmorgonsoffan!

Vad är det mest spännande som hänt/händer med företaget just nu?

– Lokalt i Enköping så expanderar vi och med det ligger vi i startgroparna till att bygga ut vårt kontor. Efterfrågan är stor inom vårt område så vi rekryterar för fullt och letar efter fler duktiga konsulter till teamet. Vi är också engagerade i mycket på stan – bland annat den nya YH-utbildningen som startar till hösten och R4L i samarbete med Sparbanken, Westerlundska gymnasiet, Enköpings kommun och Enköpingsmässan, säger Malin.

Vad hoppas ni uppnå med er medverkan i GME?

– Vi vill berätta om vad som händer hos oss just nu och självklart även passa på att mingla med övriga besökare.

Hur ser er utveckling ut de senaste åren?

– Vi har blivit fler och renodlat ett av våra kompetensområden inom tillämpad IT-säkerhet, och nu nyligen organiserades vi om och blev en egen sektion med syfte att få ytterligare växtkraft.

Vad är nyckeln till era framgångar?

– Att vi trivs på jobbet och får bidra i spännande uppdrag med ett tydligt högre syfte.

Vad hoppas ni på i den närmaste framtiden?

– Att bli ännu fler trevliga kollegor på kontoret och att få fortsatt bidra till samverkan i Enköping i viktiga frågor som kompetensförsörjning, det är ett tillsammansarbete!

Säg något nästan ingen vet om er?

– Att vi har en lådbil på kontoret, och att vi äter mer tårta än de flesta – det finns alltid en anledning att fira, säger Malin!

Redaktör: Nikolina Larson