WESTERLUNDSKA GYMNASIET + AFRY, KERSTIN HANSSON, ROBERT GRINDBERG

Vad hoppas ni uppnå med er medverkan i GME?
Vi är med för att presentera Ready4Life som är ett unikt samarbete mellan Enköpingsmässan, AFRY och WGY.

Det är ett tillfälle för Enköpings näringsliv att träffa blivande kollegor, visa upp sig som arbetsplats, ge vår syn på vilka förväntningar en arbetsgivare har och ge en ungdom stöttning i framtida yrkesval. Det här är också ett tillfälle för eleverna att träffa Enköpings näringsliv. Win-win helt enkelt. I soffan hoppas vi nå ut till utställare och besökare på mässan och lyfta fram vilken chans detta är att ge ungdomarna en riktigt bra upplevelse.

Beskriv vad ni gör och vilka utmaningar ni har? Antal anställda, produkter osv.
AFRY är ett globalt teknikkonsultbolag med 19.000 anställda. Här i stan har vi två kontor, ett med fokus på vattenkraft och elkraft och ett med fokus på försvar. Totalt är vi ca 40 anställda i Enköping.

Vår största utmaning är som för så många andra, att hitta nya medarbetare.

Vad är det mest spännande som hänt/händer med företaget just nu?
För oss på AFRY, lokalt i Enköping, är det helt klart hur vi jobbar med kompetensförsörjning på kort och lång sikt, Ready4Life är en del av detta och vi är mycket stolta och glada över att få till det samarbete vi har med mässan och WGY.

Hur ser företagets utveckling ut de senaste åren?
I Enköping har vi blivit ett kontor till med annan verksamhet än den som fanns tidigare. Vi rekryterar kontinuerligt ny personal som i många fall lärs upp för att kunna utvecklas vidare i sin yrkesroll.

Vad är nyckeln till företagets framgångar?
Lokalt är det att vi har trevligt på jobbet, vi jobbar ofta tillsammans, trivs med varandra och en medarbetare som mår bra levererar också bra!

Vad hoppas ni på i den närmaste framtiden?
Många nya kollegor och spännande uppdrag!