Bildtext: Theresa Östman är VD på GF 100. Onsdagen den 10 maj sitter hon i soffan på Godmorgon Enköping.
Det började som ett litet familjeföretag.

Sedan har de vuxit, vuxit – och blivit en del av något större.

– Det har blivit jättebra med en stark ägare i ryggen, säger Theresa Östman, VD på GF100.

Onsdagen den 10 maj sitter hon i Godmorgonsoffan.

De har gjort en lång resa.

Från den tid när Patrik Larssons pappa Karl drev rörfirma i Fjärdhundra – till dagens företag med över 20 anställda, marknadsledande i kommunen.

2010 tog paret Patrik och Theresa över firman i Fjärdhundra, 2013 tog de även över Grillby rör, 2017 slogs företagen ihop och hösten 2021 köptes de upp av Assemblin, men företaget drivs vidare från Grillby som förut.

– Det känns väldigt bra. Vi klarade oss genom pandemiåren, men Assemblin ger oss en trygghet vi inte hade förut, säger Theresa.

Att de blivit större ger också mer utrymme att alltid ha arbetsuppgifter för alla anställda, även i kristider.

– Vi kan skicka personal mellan olika orter, det ger de anställda också en trygghet, säger hon.

GF 100 arbetar mer med att laga och reparera än nya anläggningar. Uppemot hälften av jobben är hos privatpersoner, resten hos olika företag.

O Vad är mest aktuellt just nu?

– Många ser till att rusta sig inför höga energikrav och kostnader, man måste ligga i framkant när det gäller energieffektiviseringar, det gäller oss och det gäller alla företag.

O Och vad kan ni göra?

– Det kommer att ställas nya skarpa krav även på det befintliga beståndet, vi ser till att hjälpa kunder uppnå de kraven.

GF100 lägger mycket kraft på värmepumpar. Företaget märker av uppgången efter pandemin och väntar bara att det ska öka.

– Jag tror att det kommer vara ekonomiskt tufft för många ett tag till, det handlar mycket om att härda ut – sen tror jag att det vänder, i slutet av 2024 kanske, och då gäller det för oss att vara redo, säger Theresa.

Om detta och mycket mer kommer Theresa Östman att berätta då hon sitter i Godmorgonsoffan den 10 maj och pratar med Niclas Buskenström.

FAKTARUTA:

Företag: GF100
Var: Kontor och lager finns i Grillby. Företaget utför arbeten i Enköping med omnejd, inklusive till exempel Uppsala och Västerås.
Bakgrund: Grillby rör startades 1954, Fjärdhundra rör 1979. 2017 slogs företagen ihop och 2021 blev de en del av storföretaget Assemblin.
Nuläge: Drivs av äkta paret Theresa Östman och Patrik Larsson.