Äntligen nytt Godmorgon Enköping och en härlig vårmorgon.

Startade 06:15 med att hämta upp den körkortslösa Daniel ”Papa Dee” Wahlgren hemma och landade på Kompassen 06:20.
Märkligt vad en marsmorgon känns piggare och gladare än en mörk otta i november.

Förarbetet med att ställa upp diskar och annat var redan i full gång och glädjande nog, entréavgiften till trots, vällde det in över 100 personer för att avnjuta frukost, mingel och scenprogram. Jonas och Lisa från Sparbanken var tidiga och jag kunde ana en viss nervositet från stf privatmarknadschefen Lisa. Dock var den som bortblåst när det blev skarpt läge i soffan.

Stopp, backa tillbaka. Först upp i soffan kom Ove och Fredrik från Mitt I Enköping. Ove sladdade in tre minuter innan men ingen anda i halsen här inte. Formellt och sakligt berättade man om den tryckta tidningens storhet och att man nu även satsar på en helt ny tidning. Mitt i Göteborg. Grattis Mitt I.
Sen var det Sparbanken i Enköpings tur. Jonas och Lisa kompletterade varandra perfekt med en bra balans i snacket och vågskålen mellan företag och privat. Sitt lugnt i båten och håll koll på ekonomin. Nu vet ni det. Snyggt jobbat Sparbanken.
Visitkortsvinster drogs och delades ut i en rasande fart. Ett par trådlösa hörlurar och en smart klocka från Safekid e-handel AB gick tursamt till två lyckliga vinnare; Pia Nordlander från BildN och Linda Löfgren från Kommunen.

Den numera berömda tårtan från Fabian Flink knep Micke Tomberg från Volvo Cars.
Smaklig spis, Micke!

Karin Spång på Sweax fick sin morgon extra trevlig då den fylliga buketten från Flora Blommor hamnade i hennes händer.

John på Fastighetsbyrån har numera en snygg tygväska från Enköpings kommun som han kan bära sina mäklarpapper i. Bra vunnet, John.

Pausen blev, som alltid, lite för lång men det är ju det vi vill. Gott mingel och trevligt nätverkande.

Bästa näringslivschefen Anna Holmström tog kommandot först ut i andra akten och informerade vant om några intressanta seminarier kring besöksnäringen. Hurra för Anna.

Den uppmärksamme noterade säkert två reklamprydda bilar från Bilia Toyota utanför entrén denna morgon och det var naturligtvis en extra puff inför nästa gäst, Enköpingsmässan. Mässgeneral Magdalena Wennertorp Strand berättade mer i detalj om hur upplägget på mässan den 15-16 september 2023 ser ut. Den stora nyheten kring AfterMässen på fredagen var att den föreläsning som utannonserats kommer att genomföras av ingen mindre än Petter. Artisten, varumärket och entreprenören. En inspirationskälla utan dess like. Full fart framåt Magdalena. Bra bokat.

Tänk att jag en gång i tiden köade utanför Hasselblads i Paushuset för att köpa skivan ”Lettin’ off steam” med Papa Dee samma dag som den släpptes. Året var 1990 och han var min stora idol eftersom hans musik var lite annorlunda och nyskapande samt att jag tyckte han var en cool katt från den stora världen utanför Enköping, Göteborg. Ingen, allra minst jag, kunde väl ana att vi trettiotre år senare skulle bli goda vänner och att han skulle sitta i soffan och bli intervjuad av lilla mig.

Så blev det iallafall. Morgonens fjärde gäst var alltså ingen mindre än Daniel ”Papa Dee” Wahlgren. Enköpingsbo sedan några år och fortfarande full av energi och artisteri. Lättsamt lotsades vi genom den tidiga karriären och funderingar kring det något knappa kultur och musiklivet i Sveriges närmaste stad. Om han sjöng? Jodå, det kommer strax.

I sann samarbetsanda äntrade Michael ”Comdeva” Töråsen scenen som sista pratpunkt och fortsatte sin digitala resa med oss noviser i lokalen. Algoritmer och frukost i en salig blandning.
Go Micke!

När förändringens vind blåser, ska den blåsa rejält, tycker vi på Godmorgon Enköping. Därför avslutades morgonen med två musikaliska stycken av Papa Dee som tog över scenen och fick ett helt Kompassen att sitt-dansa kl 08:43 en onsdag i mars. Jubel och applåder. Underbart.
Jag skickar med er det som Peter Asplund från Sparbanken i Enköping sa till mig när vi skildes åt; Världsklass, Niclas, världsklass!