Steam Hotel har genom åren skapat en unik upplevelse för företag som söker efter konferensmöjligheter med en twist. Genom att erbjuda allt från hotellrum till aktivitetsrum, pool club och restauranger, har hotellet blivit en populär destination för företagsevenemang. Ett exempel på en senare utveckling är en separat hotellavdelning som företag kan hyra för privata tillställningar, vilket inkluderar egen lounge, konferenslokaler, karaokerum och bar.

Samuel Andersson och Caroline Algernon, Business Opportunity Managers på Steam Hotel, kommer till Godmorgonsoffan!

Vad hoppas ni uppnå med er medverkan i GME?

Vi vill ta möjligheten att informera Enköping om de konferens- och eventmöjligheter för företag som finns på Steam Hotel, säger Caroline.

Beskriv vad ni gör och vilka utmaningar ni har?

Allt vi gör handlar om att skapa stamgäster. Tanken är att om du har besökt oss en gång, oavsett om det är privat eller för konferenser, så ska du vilja komma tillbaka igen. Vi fokuserar huvudsakligen på att hjälpa företag till minnesvärda upplevelser som konferenser, kickoffer, utbildningar eller firanden. Vår största utmaning är att många företag vill komma till oss samtidigt, oftast mitt i veckorna, vilket öppnar upp möjligheter för riktigt bra erbjudanden om man som företag kan tänka sig att besöka oss en söndag eller måndag.

Vad är det mest spännande som hänt/händer med företaget just nu?

Det händer otroligt mycket spännande just nu! Inom de närmaste månaderna kommer vi att öppna tre nya hotell inom ESS Group som vi på Steam Hotel tillhör. Dessutom finns det flera nya planer som är på gång, men det är lite för tidigt att avslöja exakt vad. Vi förbereder också för vår julshow som kommer i december, där vi har ”Queens” som gör en dinnershow med alla Queens största låtar. Till det blir det en härlig julmiddag i flera serveringar som avslutas i vårt Cand Land Room. Det blir vår version av julbord i år. Det är fantastisk stämning på hotellet under jultiderna med alla shower.

Hur har företagets utveckling sett ut de senaste åren?

För företags- och konferensdelen har vi utvecklats mycket de senaste åren. Vi har byggt ett eget hotell inom Steam Hotel där det finns möjlighet att hyra en helt egen del som inkluderar hotellrum, konferenslokaler, egen lounge, biograf, karaokerum och bar med mera. Vi kallar det för Turbine Lounge och det passar perfekt om man är runt 40–80 personer. Är det ett större företag har vi självklart fler alternativ. Utvecklingen pågår ständigt!

Vad är nyckeln till företagets framgångar?

Nyckeln ligger mycket i personalen. Vi är ett upplevelsepalats på 18 våningar fyllt med allt från hotellrum till aktivitetsmöjligheter, restauranger, barer, pool club och annat. Vår fantastiska personal, som alltid ser gästerna och öppnar dörren redan innan de kliver in, bidrar mycket till upplevelsen. Det kan vara hur fint som helst, men om gästen inte bemöts med ett leende är det inte den upplevelsen vi vill att gästen ska få hos oss. Vi strävar efter stamgäster – man ska trivas i miljön och vilja komma tillbaka. Att personalen trivs och har roligt på jobbet är minst lika viktigt. Det bidrar till servicen och upplevelsen som gästen får.

Vad hoppas ni på i den närmaste framtiden?

Vi hoppas att det blir lättare med konjunkturen. Vi som jobbar mot företag vet att det har varit tufft för en del branscher. En del har dragit ner på aktiviteter när det gäller möten och event på grund av de ekonomiska förutsättningarna. Vi hoppas att det blir bättre så att företag får möjlighet att unna sin personal roliga aktiviteter och event. Det stärker även dem som arbetsgivare och bygger företagskultur.

Säg något som nästan ingen vet om företaget/verksamheten?

När Steam Hotel var ett ångkraftverk stod det ett skyttevärn på taket under första och andra världskriget. Eftersom ångkraftverket var en väldigt viktig punkt för Sverige vid den tiden, ansåg man att potentiella fiender kunde vilja förstöra ångkraftverket. Numera är skyttevärnet en bar, och vi är glada och nöjda över den positiva utvecklingen, säger Samuel.