UF är igång igen för 2024/2025! Många motiverade ungdomar från Westerlundska gymnasiet i Enköping kommer att få starta sina helt egna företag och driva dem under UF-året.

Under frukostmötet, som hålls på Westerlundska gymnasiet i Enköping den 9 oktober, kommer Kerstin Hansson och Eva-Marie Holmberg från Ung Företagsamhet till Godmorgonsoffan för att informera om UF-året samt om rådgivaruppdrag, som är mycket efterfrågade.

– Vi söker alltid nya rådgivare till våra UF-företagare! Det är ett fantastiskt sätt att hjälpa våra ungdomar på ett enkelt och inte alltför tidskrävande sätt. Denna process är värdefull både för deras skolgång och för elevernas framtid. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att ha frukostmötet under samma morgon som rådgivarfrukosten på skolan. Det är ett utmärkt tillfälle för potentiella rådgivare att träffa eleverna och lyssna när de pitchar sina affärsidéer för året, om de har hunnit så långt i grundandet av företaget, säger Kerstin.

Hur stor är efterfrågan på rådgivare?

– Vi har upp mot 250 elever som bildar cirka 50 företag i år. Alla UF-företag behöver minst en rådgivare, men har man en mer komplicerad affärsidé är det ofta så att man behöver fler. Detta är första gången UF-företagen får visa upp sig, så många är lite nervösa, och det är relativt få som har hunnit klart med sina affärsidéer. Många letar efter rådgivning i detta skede av företagsgrundandet, säger Kerstin